aardappelbeignets

  • Nederlands, Borrelhapje
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 17-07-2000

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 g aardappelen
250 g uien
75 g bloem
1 ei
scheutje melk
zout
peper
2 teentjes knoflook
frituurolie
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

De geschilde aardappelen grof raspen, de uien heel fijn snipperen. Van de bloem, het ei en de melk een glad, stevig beslag , kloppen. De aardappelen, uien, zout en peper naar smaak en teentjes knoflook uit de pers toevoegen. Ongeveer 5 beignets telkens tegelijk bakken door volle eetlepels in olie van 190?C te laten glijden; geen mandje gebruiken. De beignets zijn gaar als ze mooi bruin zijn. Laten uitlekken en goed warm serveren..

Serveertip

Variatie: Nog 75 g geraspte Gruyere en wat kleingehakte champignons door het beslag roeren.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten