1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Joodse keuken
  5. Duif met vleesvulling

Duif met vleesvulling

Door: shalomshalom

  • Joods, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 17-07-2000

Ingrediënten 4 personen


1 ui, sap van 1/2 citroen, 4 el maisolie of andere plantaardige olie, zout en peper, 1 tl gemalen kardemomzaad, 1 tl kaneel, 1/2 tl piment, 4 jonge duiven of piepkuikensVoor de vulling:1 grote ui (in vieren gesneden), 2 el neutrale plantaardige olie, 350 g mager rundergehakt, 2 el rozijnen, 4 el pijnboompitten (goudbruin geroosterd), zout en peper, 1 tl kaneel, 1/4 tl piment



* Hamam mahshy bi lahm *In Egypte at men graag duif en de Joodse gemeenschap at het liefst duif met gehaktvulling. Met rijst erbij is dat een stevige maaltijd. Gebruik jonge, mediterrane duiven (pigeonneaux) of piepkuikens.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden.Draai in een keukenmachine ui, citroensap, olie, zout en peper, kardemom, kaneel en piment tot een gladde massa. Smeer de duiven hier van binnen en van buiten mee in.Voor de vulling:Bak de ui in de olie goudgeel. Doe het vlees erbij en maak het rul. Bak tot het vlees is verkleurd. Voeg rozijnen, pijnboompitten, zout, peper, kaneel en piment toe en bak ongeveer 5 minuten.

Bereidingswijze

Vul de duiven met het gehakt en steek ze dicht met tandenstokers. Leg ze in een braadslee, borst onder. Braad de duiven 20 minuten in de voorverwarmde oven. Draai ze om en braad ze nog 10 minuten. De duiven zijn gaar als er geen roze vocht meer uitloopt als je ze op het dikste punt van de dij insnijdt.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van shalomshalom
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top