Het koken van kasha (boekweit)

  • Joods, Bijgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 17-07-2000

Boekweit wordt tegenwoordig al voorgebakken verkocht. Zo niet, dan moet de boekweit in een warme oven of koekenpan gebakken worden tot hij een beetje bruin is. Een oude Joodse manier is om een losgeklopt ei door de kasha te roeren. Hiervoor klop je een rauw ei los, je roert er de kasha doorheen en kookt dit al roerend tot het ei gestold is.

Deel dit recept

Ingrediënten 3 personen
zout, 200 g gebakken boekweit, 2 el plantaardige olie of kippenvet of boter
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 320,00 kcal
Koolhydraten 48,00 g
Eiwitten 8,67 g
Vetten 8,93 g

Bereidingswijze

Breng 500 ml water aan de kook met een beetje zout. Voeg daar 200 g gebakken boekweit aan toe. Roer goed door en laat de kasha met een deksel op de pan ongeveer 15 minuten zachtjes koken, tot het graan zacht is en al het water geabsorbeerd. Roer er 2 el plantaardige olie, kippenvet of boter door.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten