1. Home
  2. Recepten
  3. Indiase keuken
  4. Dhalsoep (indiase linzensoep)

Dhalsoep (indiase linzensoep)

  • Indiaas, Soep
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 17-07-2000

Ingrediënten 4 personen



350 gram Rode linzen
900 milliliter Water
100 milliliter Yoghurt, magere
1 blikje (van 400 gram) Tomaat, gepelde
1 stuk Paprika, groene
1 stuk Ui
2 blaadjes Koriander, verse





Makkelijke soep met een geheel eigen smaak

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Pel en snipper de ui fijn. Maak de paprika schoon, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika klein. Fruit ui en paprika licht in een pan met anti-aanbaklaag. Roer vaak om aanbranden te voorkomen. Was de linzen 4-5 keer. Kijk uit voor eventuele ongerechtigheden zoals takjes en steentjes

Bereidingswijze

. Breng de linzen met 900 milliliter water aan de kook.

Laat de soep 10 minuten zachtjes doorkoken. Voeg de gebakken ui en paprika bij de soep. Laat de tomaten uitlekken, snijd ze fijn en voeg tomaten en sap bij de soep. Snijd de korianderblaadjes fijn. U kunt de yoghurt nu door de soep roeren, maar u kunt ook de soep over de borden of kommen verdelen en in het midden van elke portie een eetlepel yoghurt doen. Bovenop de yoghurt strooit u dan wat van de fijngesneden koriander.

Montignac-tip: u kunt deze soep eten met een bruine boterham of als voorgerecht van een koolhydraatmaaltijd.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van dejonge


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van dejonge
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top