1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Vispotje Met Kabeljauw, Zalm, Venkel, Prei En Krielaardappel

Vispotje Met Kabeljauw, Zalm, Venkel, Prei En Krielaardappel

Door: silly_h

  • , Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 16-07-2000

Ingrediënten 4 personen


250 g kabeljauwfilet
250 g zalmfilet
2 venkelknolletjes
4 eetlepels olijfolie
300 g gesneden prei
zout
peper
450 g voorgekookte krielaardappeltjes
1 zak of blik (400 ml) romige mosterdsoep



Ontdek meer:

Bereidingswijze

Spoel de visfilets af onder de koude kraan en dep ze droog.
Snijd de kabeljauwfilet en de zalmfilet elk in 8 stukken.
Schaaf de venkelknolletjes in zeer dunne plakjes (dat gaat heel makkelijk met een foodprocessor). Hak het groen fijn en houd dit apart voor de garnering.
Verhit de olie in een diepe pan en roerbak hierin - als de olie begint te dampen - de prei en de venkel 5 minuten op een hoog vuur. Strooi er een halve theelepel zout en een halve theelepel peper over.
Voeg de krielaardappeltjes, de vis en de soep toe. Breng het geheel tegen de kook aan en laat alles op een heel laag vuur in circa 10 minuten gaar worden.
Strooi het venkelgroen erover.

Ovenvariatie:
Verdeel de gebakken groenten met de andere ingredienten over 4 ovenvaste ?potjes?. Dek ze af met aluminiumfolie en laat ze in een voorverwarmde oven (180 C) in circa 20 minuten gaar worden. Het is ook leuk en feestelijk om de potjes af te dekken met bladerdeeg!

Vistip:
In plaats van de mosterdsoep kan ook 400 ml champignonsoep met wat mosterd gebruikt worden.

Serveertip

Wijntip:
Alsace Riesling, een sierlijke wijn met veel body en fruit. De beste begeleider van de meeste visgerechten.



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van silly_h
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top