Runderstoofpot met witte bonen

  • Joods, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 16-07-2000

Voor deze lang sudderende stoofpot, waarin de bonen een bijzondere bruine schaduw vormen en het vlees gekookt wordt tot het boterzacht is, kan het best vet vlees gebruikt worden dat niet draderig wordt. Het vet kan op het laatst van de bovenkant afgeschept worden.

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
8 kleine uitjes zonder schil, 3 el zonnebloemolie, 4 fijngehakte tenen knoflook, 1 kilo rundvlees (borst of rib), 500 g gedroogde boterbonen of grote witte bonen (2 uren of een nacht geweekt), zout en peper, 500 g aardappelen in blokjes, 250 g eekhoorntjesbrood of shii-take in plakjes
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Bak in een grote pan de uien in de olie tot ze licht glazig zijn. Voeg de knoflook en het vlees toe en bak dit rondom bruin. Giet er zo veel water bij dat het vlees onderstaat en breng dit aan de kook. Verwijder het schuim en voeg de afgegoten bonen toe. Laat het geheel dan met een deksel op de pan zachtjes 2.1/2 uur koken, voeg zout en peper toe als de bonen zacht beginnen te worden. Voeg zonodig meer water toe.
Voeg de aardappelblokjes en de paddestoelen toe en laat het gerecht nu nog 30 minuten koken.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten