1. Home
  2. Recepten
  3. Italiaanse keuken
  4. Ovenschotel Van Paprika Met Kaas

Ovenschotel Van Paprika Met Kaas

  • Italiaans, Ovenschotel
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 16-07-2000

Ingrediënten 4 personen


3 el olijfolie
4 schoongemaakte en in reepjes gesneden groene paprika?s
1 uitgeperst teentje knoflook
1 schoongemaakte en kleingesneden ui
zout
peper
150 g in plakjes gesneden mozzarellakaas of jonge Goudse kaas
500 g ontvelde tomaten
2 el fijngehakte peterselie
50 g geraspte Parmezaanse kaas



Italiaanse ovenschotel

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verhit de olijfolie in een pan en fruit hierin de reepjes paprika en de uitgeperste knoflook ca. 3 min. Voeg de kleingesneden ui en wat zout en peper toe. Draai het vuur laag, leg een deksel op de pan en laat het groentenmengsel ca. 10 min zachtjes smoren tot de paprika praktisch gaar is. Doe de helft van het paprikamengsel in een ovenvaste schaal en en leg er de helft van de plakjes kaas op. Pureer de tomaten in een keukenmachine of staafmixer. Roer de fijngehakte peterselie en wat zout en peper door de tomatenpuree. Schenk de helft van de tomatenpuree in de schaal. Doe de rest van het paprikamengsel in de schaal, leg er de rest van de plakjes kaas op en schenk de rest van de tomatenpuree in de schaal. Bestrooi het geheel met geraspte Parmezaanse kaas. Bak het gerecht in ca. 20 min in een op 175 C voorverwarmde oven tot alles door en door warm is en er een mooi bruin korstje is ontstaan.

Serveertip

Serveer het gerecht in de schaal en geef er gehaktballetjes en vers stokbrood bij.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van knabbel


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van knabbel
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top