1. Home
  2. Recepten
  3. Internationale keuken
  4. Pikante Vleessalade

Pikante Vleessalade

  • Internationaal, Salade
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 16-07-2000

Ingrediënten 4 personen


350 g in blokjes gesneden gare varkensfricandeau
1 blikje mandarijntjes op sap a ca. 225 g, uitgelekt
3 in kleine blokjes schijven ananas
4 ontvelde en in blokjes gesneden tomaten
5 fijngehakte zure augurken
150 g in plakjes gesneden gevulde groene olijven
50 g grof gehakte hazelnoten
1/2 dl yoghurt
2 el olijfolie
3 el wijnazijn
2 tl mosterd
1 uitgeperst teentje knoflook
enkele druppeltjes Tabasco
mespuntje suiker
zout
peper
1 gepeld en fijngehakt hardgekookt ei
enkele toefjes peterselie



Heerlijke zomerse salade

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Doe de blokjes vlees, de mandarijntjes, de blokjes ananas, de stukjes tomaat, de fijngehakte augurken, de plakjes olijf en de gehakte hazelnoten in een schaal. Roer van de yoghurt met de olie, de azijn, de mosterd, de uitgeperste knoflook, de tabasco, de suiker en wat zout en peper in een kommetje een gladde saus. Schenk de saus over de salade en schep alles goed door elkaar. Laat de salade 30 min rusten op een koele plaats. Bestrooi de salade voor het serveren met fijngehakte ei en garneer het met wat toefjes peterselie.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van knabbel


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van knabbel
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top