1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Haring

Haring

  • Nederlands, Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 16-07-2000

Ingrediënten 4 personen


* 3 nieuwe haringen.
* 1 grote zoetzure Amsterdamse ui.
* peper
* 1 1/2 eetlepel fijngehakte peterselie 4
toefjes voor de garnering.
* 1 eetlepel grove Zaanse mosterd.
* 2 eetlepels mayonaise.
* 3 eetlepels slagroom.



Haringtartaar met Zaanse mosterd.
(185 kCal / 776 kj p.p.)

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

>snijd de haringen en de ui in heel kleine stukjes en meng ze.
>voeg wat peper en de helft van de peterselie
toe.
>schep de haringtartaar in het midden van 4
borden.
>meng de mosterd met de mayonaise en de slagroom.
>schep kleine lepeltjes van deze saus rondom de haringtartaar.
>strooi wat gehakte peterselie over de saus.
>leg op elk tartaartje een toefje peterselie.

Serveertip

Warme toost van volkorenbrood smaakt hier heerlijk bij.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van nasbaam


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van nasbaam
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top