Naan, Exotisch Brood

  • Montignac, Brood
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 16-07-2000

Naan is een plat gerezen broodje uit India. Montignac, bereiding met de broodbakmachine, voor fase 2.

Deel dit recept

Ingrediënten
120 ml magere yoghurt
1 eetl olijfolie
1 ei
1 1/4 theel bakpoeder
1/2 theel fructose
10 gr zout
250 gr gebuild tarwemeel (minstens 85%)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden

bakplaat
grill

Voorbereiding

TIP:
Als de naan nog warm is met olie bestrijken en bestrooien met kokosrasp. Direct opdienen.

Bereidingswijze

Plaats de kneedhaak in de bakvorm.
Vul de bakvorm met de yoghurt, olie, ei, bakpoeder, fructose en strooi er het zout bij in.
Doe er het meel bij.
Klem de bakvorm op de juiste wijze in de machine en stel deze in op wit brood of normal. Druk op start.
Zodra de machine klaar is met mengen en kneden de deegbal uit de vorm nemen. Schakel het apparaat uit.


Laat het deeg in een ingevette kom 4 uur rijzen. Dek de kom af met een vochtige doek. Verdeel het deeg in 4 of 5 stukken en vorm er met een deegroller langgerekte ovalen van. Leg de naan op een bakplaat en leg ze 1 - 1,5 minuut onder de hete grill. Draai de naan om en leg ook deze kant 1 - 1,5 minuut onder de hete grill. Laat ze bakken tot er donkerbruine plekken zichtbaar worden en het brood veerkrachtig aanvoelt en enigszins opzwelt. Als de naan nog warm is instrijken met een beetje olie.

Serveertip

Tot gebruik in een doek bewaren.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten