Naan, Exotisch Brood

  • Montignac, Brood
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 16-07-2000

Naan is een plat gerezen broodje uit India. Montignac, bereiding met de hand, voor fase 2.

Deel dit recept

Ingrediënten
250 gr gebuild tarwemeel (minstens 85%)
1 1/4 theel bakpoeder
1/2 theel fructose
10 gr zout
1 - 1,5 dl magere yoghurt
1 eetl olijfolie
1 ei
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
bakplaat
grill

Voorbereiding

TIP:
Als de naan nog warm is met olie bestrijken en bestrooien met kokosrasp. Direct opdienen.

Bereidingswijze

Doe het meel in een kom en voeg er het bakpoeder, fructose en zout aan toe. Meng er 100 ml yoghurt, olie en het ei door tot er een glad, soepel en elastisch deeg onstaat. Voeg zonodig extra yoghurt toe. Kneed minstens 10 minuten.

Laat het deeg in een ingevette kom 4 uur rijzen. Dek de kom af met een vochtige doek. Verdeel het deeg in 4 of 5 stukken en vorm er met een deegroller langgerekte ovalen van. Leg de naan op een bakplaat en leg ze 1 - 1,5 minuut onder de hete grill. Draai de naan om en leg ook deze kant 1 - 1,5 minuut onder de hete grill. Laat ze bakken tot er donkerbruine plekken zichtbaar worden en het brood veerkrachtig aanvoelt en enigszins opzwelt. Als de naan nog warm is instrijken met een beetje olie.

Serveertip

Tot gebruik in een doek bewaren.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten