1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. haring

haring

Door: nasbaam

  • Nederlands, Lunch/Brunch
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 16-07-2000

Ingrediënten 4 personen


* 4 nieuwe haringen
* 1 kleine ui
* 1 zure bom
* 4 blaadjes sla
* 8 volkoren boterhammen
* 6 eetlepels verse roomkaas met mierikswortel
* 2 eetlepels fijngeknipte bieslook
* 16 cocktailprikkers



Scheveningse Nieuwe Haring sandwich.
(405 kCal / 1698 kj p.p.)

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

-Snijd de ui in smalle ringen en de zure bom in dunne plakjes.
-Was en droog de blaadjes sla.
-Verwijder de staarten van de haringen.

Bereidingswijze

>Besmeer de boterhammen met de roomkaas en bestrooi ze met bieslook.
>Beleg 4 boterhammen met een blaadje sla.
>Leg de haringfilets er naast elkaar op.
>Verdeel de uiringen en plakjes zure bom erover.
>Leg de andere boterhammen erop en snijd de
sandwiches diagonaal.
>Prik in elk driehoekje brood een cocktail-
prikker.

Serveertip

Ijskoude (liefts uit de vriezer) Bols Corenwijn.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van nasbaam
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top