1. Home
  2. Recepten
  3. Internationale keuken
  4. Kip Met Gebakken Aardappelen Uit De Romertopf

Kip Met Gebakken Aardappelen Uit De Romertopf

  • Internationaal, Ovenschotel
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 15-07-2000

Ingrediënten 4 personen


1 braadkuiken (ca. 1250 gram)/ zout en peper uit de molen naar smaak/ kipkruiden (Silvo)/ 50 gram boter/ 750 gram aardappelen.


Verder heb je nodig


Oven en romertopf


Een zeer eenvoudig en daarom misschien juist zo lekkere schotel.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Zet de romertopf minimaal 15 minuten in een koudwaterbad. Wrijf de kip in met zout en kipkruiden, bestrijk ze met de helft van de gesmolten boter en leg ze in het midden van de vochtige schotel, die ook met boter is bestreken.
Plaats de gesloten schotel in de oven, stel deze in op 250 gr.C of stand 5 en laat de kip 30 minuten braden.

Bereidingswijze

Leg na een half uur de geschilde en in plakken gesneden aardappelen om de kip heen, bestrooi ze met zout en peper en besprekel ze met de rest van de gesmolten boter.
Laat de kip en de aardappelen samen in de gesloten schotel in de oven verder gaar worden in ca. 45 minuten.

Serveertip

Geef er warme doprerwtjes of een salade bij.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van corrieneeltje


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van corrieneeltje
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top