Aardbeienpyramide

  • Internationaal, Nagerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 15-07-2000

Echt een plaatje en nog overheerlijk ook!

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
18 kleine merinques (eiwitschuim), 1/2 liter slagroom, opgeslagen, 3 eiwitten, mespunt zout, 6 lepels suiker, 500 gram aardbeien of meer, 1/2 kopje cognac.
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Klop het eiwit met zout stijf, doe er langzaam de suiker bij en blijf kloppen tot een punt van het eiwit rechtop blijft staan.

Bereidingswijze

Maak een pyramide van de merinques, gebruik slagroom om te metselen. Smeer de buitenkant van de pyramide in met het opgeslagen eiwit. dip de aardbeien een voor een in de cognac en plak ze dan tegen het eiwit aan.Verwarm de rest van de cognac, steek hem aan en giet over de pyramide. Doe dit op het allerlaatste moment aan de tafel of draag de schaal brandend naar binnen.

Serveertip

Zet extra schaaltjes slagroom op tafel.

Laatste reacties

stefanma avatar
stefanma 12-04-2001

De ooohhhs en aaahhhs waren niet te tellen toen ik met het sluitstuk van het diner binnenkwam. Echt te gek, en OVERHEERLIJK!!!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten