1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Polenta Gratinata Ai Funghi

Polenta Gratinata Ai Funghi

Door: math2w

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 15-07-2000

Ingrediënten


1,5 ltr water
400 gr polenta
500 gr dubbel room of dikke room (liefst niet zuur)
100 gr grof geraspte Parmezaan
60 gr boter
500 gr porcini paddestoelen of champignons grof gesneden
1 verse rode peper (dunne halve ringetjes)
2 el vers gehakte peterselie
zout



Bewerkelijk...!

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Breng het water aan de kook met zout (bouilon poeder kan ook!)
- Strooi de polenta in het water en gaar de polenta ? 20 min onder roeren, (wil ook nog wel eens lukken als je na het koken de polenta laat doorgaren zonder vuur , maar met een deksel op de pan , ligt aan het soort.)
- Plaats de polenta in een met water besprenkelde, paasende ovenschaal en smeer uit tot een laag van ?
3 cm dik en laat afkoelen
- Meng de room met de Parmezaan
- Zet de paddestoelen in de boter iets aan en bestrooi met de peterselie
- Laat afkoelen
- Stort de polenta en snijd in de lengte door de midden zodat er twee plakken van 1,5 cm ontstaan
- Smeer een gedeelte van de room en kaas uit over de bodem van de ovenschaal en leg hierop 1 plak
van de polenta
- Daarover weer een laag en plaats de laatste plak polenta erboven op.
- verdeel hierover de paddestoelen en de resterende roommengsel
- Bak af in de oven ? 20 min op 170 gr. C
- Serveer heet.

Serveertip

Kan voor ons kaaskopen gebruikt worden als een groentegerecht, maar voor Italianen is het een op zich zelf staand gerecht.

N.b. probeer ook eens de paddestoelen met te vermengen met gesauteerde wilde spinazie en pijnboompitten en iets oregano (bestrooien als het net uit de oven komt) .



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van math2w
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top