Daube De Boeuf

  • Frans, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 15-07-2000

Dit recept heb ik van een collega gekregen. Het is best bewerkelijk maar het resultaat is er dan ook naar

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
2 kg mager rundvlees

2 tenen knoflook

1 bosje peterselie

100 g vet spek, in blokjes

3 worteltjes, in plakjes

4 sjalotjes, in stukjes

2 takjes tijm

2 laurierblaadjes

peper, zout

4 el olijfolie

1 el eau de vie

1 fles rode wijn

150 g vers zwoerd

100 g mager rookspek, in reepjes

bloem
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
grote kom, keukenpapier, ovenschaal

Voorbereiding

Begin de avond tevoren.

Snijd het vlees in stukjes van ca. 50 gram. hak de knoflook en de peterselie fijn, meng de blokjes vet spek erdoor en druk zo'n bekleed blokje spek in elk stukje vlees. Doe het vlees met de worteltjes en de sjalotjes in een grote schaal. Verdeel de tijm en de laurier erop en bestrooi het vlees met peper en zout. Sprenkel er 2 el van de olijfolie, de eau de vie en zoveel wijn over dat alles is bedekt.
Laat het vlees een nacht marineren.

Bereidingswijze

Blancheer het zwoerd en de reepjes rookspek 2 min. Leg het zwoerd apart.
Neem het vlees uit de marinade, dep het droog en bestuif het met bloem. Bak de reepjes spek in de laatste eetlepels olijfolie, bak het vlees hierbij rondom bruin.
Bekleed de ovenschaal met het zwoerd. Schep het vlees en het spek erin. Giet de marinade met alle groenten en kruiden op het vlees. Deksel op een kier. Pan op pruttelstand, en de daube in ca. 5 uur gaarstoven. Verdampte vloeistof steeds aanvullen.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten