Parfait van kriekbier

  • Belgisch, Nagerecht
  • 10-20 min.



Dit lekker ijsje met Pajottenlands kriekbier lusten ze bij ons allemaal.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
Voor het ijs : 40 cl room - 1 bokaal ontpitte kersen op lichte siroop - 5 eierdooiers - 20 cl kriekbier - 125 gr griessuiker - 24 frambozen voor de garnering

Voor de saus : 15 cl room - 50 gr poedersuiker - 5 cl frambozencoulis
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
4 individuele vormpjes, klassiek of fun

Voorbereiding

Klop de room tot 3/4 van de stijfte van slagroom, u moet een soepele slagroom krijgen. Laat 36 krieken uitlekken en hak ze fijn. Klop, zonder ophouden, op een heel zacht vuurtje de eierdooiers met het kriekbier en de suiker tot het volume verdubbeld is, zoals een sabayon. Neem van het vuur en meng er de gehakte kersen en de opgeklopte room door. Vul de vormpjes, laat afkoelen en zet ze minstens 12 uur in de diepvries.

Bereidingswijze

Op het moment van serveren maakt u de saus : Klop de room stijf met de suiker en meng met de frambozencoulis.

Serveertip

Ontvorm de parfaits in het midden van een dessertbord, giet er wat saus over en versier met enkele apart gehouden kersen en de frambozen. Serveer onmiddellijk.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

bolleken avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten