Parfait van kriekbier
- Belgisch, Nagerecht
- 10-20 min.
Dit lekker ijsje met Pajottenlands kriekbier lusten ze bij ons allemaal.
Ingrediënten 4 recipe.people
Voor het ijs : 40 cl room - 1 bokaal ontpitte kersen op lichte siroop - 5 eierdooiers - 20 cl kriekbier - 125 gr griessuiker - 24 frambozen voor de garneringVoor de saus : 15 cl room - 50 gr poedersuiker - 5 cl frambozencoulis
Benodigdheden
4 individuele vormpjes, klassiek of funVoorbereiding
Klop de room tot 3/4 van de stijfte van slagroom, u moet een soepele slagroom krijgen. Laat 36 krieken uitlekken en hak ze fijn. Klop, zonder ophouden, op een heel zacht vuurtje de eierdooiers met het kriekbier en de suiker tot het volume verdubbeld is, zoals een sabayon. Neem van het vuur en meng er de gehakte kersen en de opgeklopte room door. Vul de vormpjes, laat afkoelen en zet ze minstens 12 uur in de diepvries.
Bereidingswijze
Op het moment van serveren maakt u de saus : Klop de room stijf met de suiker en meng met de frambozencoulis.
Serveertip
Ontvorm de parfaits in het midden van een dessertbord, giet er wat saus over en versier met enkele apart gehouden kersen en de frambozen. Serveer onmiddellijk.