slak van de snack (oorspronkelijk: karekollen)

  • Belgisch, Tussendoortje
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 13-07-2000

Ik noemde het karekollen, maar lees de reactie eronder eens! (bedankt!)
Later vond ik uit dat zeeslakken soms ook als Wulken verkocht worden: 4,95 per kilo op de markt, en je houdt er schitterende schelpen aan over!!! Helaas zijn ze in Nederland nog minder makkelijk te krijgen dan in Belgie...
Kook ze een minuut of 5 in een bouillonnetje.
Ik leerde dit gerecht kennen onder de spoorbrug van Aalst (B), op dit adres schijnt wijlen schrijver L.P.Boon als kind al genoten te hebben!

Deel dit recept

Ingrediënten
gare slakken vers of uit blik zonder huisje
water met versgemalen peper
eventueel wat zout naar smaak
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Neem zoveel slakken als je wil en warm ze op in water met flink peper en eventueel zout.

Serveertip

Doe de slakken met wat nat in een bakje en prik ze er lekker uit met een vorkje of prikker. Schrik niet, ze horen taai te zijn! Eet ze op je gemak, lekker kauwen!!!
Persoonlijk prefereer ik verse slakken, maar blik is ook nog wel te pruimen.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

bizie_lizie avatar
bizie_lizie 21-07-2000

Dit recept dat je geeft zijn geen karakollen. De slakken uit blik zijn wijngaardslakken en geen zeeslakken of wulken. De naam karakollen in Belgie staat voor de zeeslakken. Kijk eens op mijn pagina daar staat het echte recept. En lekker zijn ze in ieder geval. Veel sukses; Je kunt ze wel in diepvries kopen in zakken van 1 of 2 kilo , voorgekookt en zonder schelp.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten