Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Quiche
  4. Quiche Lorraine

Quiche Lorraine

Door: pfaff

  •  , Buffet
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 13-07-2000

Ingrediënten 6 personen


1 bakklare deegbodem ( bladerdeeg of kruimeldeeg )
3 eieren
6 el room
80 gr gerookt spekreepjes
2 uien, fijngesnipperd
1 el fijn gehakte peterselie
75 gr gemalen kaas
peper
vetstof voor de vorm


Verder heb je nodig


Bakvorm van 23 cm


Ontdek meer:

Voorbereiding

20 min

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180?C ( th 5-6 ) Vet een bakvorm van 23 cm diameter goed in met boter of olie. Leg er het deeg in. Druk de randen goed omhoog en prik de bodem hier en daar in met een vork.
Bak de spekreepjes goudbruin in een pan met antikleeflaag, zonder vetstof.
Laat ze opdrogen op keukenpapier.
Stoof in het spekvet de fijngesnipperde uien glazig. Laat ze wat afkoelen. Klop de eieren los met de room, de helft van de gemalen kaas, de peterselie en wat peper( geen zout, want gerookt spek is vaak al erg zout)
Schep het spek en de uien op de deegbodem.
Schenk er de eieren over. Strooi er de rest van de kaas bij.
Bak de quiche ongeveer 40 min tot de eieren gestold zijn.

Serveertip

Lekker warm, lauw of koud, met groene salade.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pfaff
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top