1. Home
  2. Recepten
  3. Quiche
  4. Quiche Lorraine

Quiche Lorraine

Door: pfaff

  •  , Buffet
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 13-07-2000

Ingrediënten 6 personen


1 bakklare deegbodem ( bladerdeeg of kruimeldeeg )
3 eieren
6 el room
80 gr gerookt spekreepjes
2 uien, fijngesnipperd
1 el fijn gehakte peterselie
75 gr gemalen kaas
peper
vetstof voor de vorm


Verder heb je nodig


Bakvorm van 23 cm


Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

20 min

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180?C ( th 5-6 ) Vet een bakvorm van 23 cm diameter goed in met boter of olie. Leg er het deeg in. Druk de randen goed omhoog en prik de bodem hier en daar in met een vork.
Bak de spekreepjes goudbruin in een pan met antikleeflaag, zonder vetstof.
Laat ze opdrogen op keukenpapier.
Stoof in het spekvet de fijngesnipperde uien glazig. Laat ze wat afkoelen. Klop de eieren los met de room, de helft van de gemalen kaas, de peterselie en wat peper( geen zout, want gerookt spek is vaak al erg zout)
Schep het spek en de uien op de deegbodem.
Schenk er de eieren over. Strooi er de rest van de kaas bij.
Bak de quiche ongeveer 40 min tot de eieren gestold zijn.

Serveertip

Lekker warm, lauw of koud, met groene salade.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pfaff
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top