Sperziebonensalade

  • Montignac, Salade
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 13-07-2000

vetmaaltijd fase 1 uit 'recepten voor de zomer' van Truus Ordelman

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
* 800 g sperziebonen
* 2 sla-uitjes met groen, fijngesneden
* 3 el olijfolie
* 1 el azijn
* 2 el mayonaise (zonder suiker)
* 5 dr natrena vloeibaar
* 1 tl citroensap
* zout
* peper
* 1 teentje knoflook, uitgeperst
* verse tuinkruiden (dille, bieslook, of bonenkruid)
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Kook de schoongemaakte sperziebonen met iets zout in 8 a 10 minuten beetgaar. Giet ze af, spoel ze af met koud water en laat ze afkoelen. Maak een dressing van olie, azijn, mayonaise, natrena, citroensap, zout, sla-uitjes, verse tuinkruiden en knoflook. Schep hier de sperziebonen door.

Serveertip

* Maak de salade 's morgens, want hij is het lekkerst als hij al een poosje gestaan heeft.
* lekker bij de bbq

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten