Verrukkelijke visterrine

  • Buffet
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 13-07-2000

Terrine

Deel dit recept

Ingrediënten
Terrine:
450 gr. visfilet (van witte vis naar keuze) - 225 gr. zalmfilet - 75 gr. vers witbrood - rasp en sap van 1 citroen - 1 1/2 dl. room - krap 1 dl. droge witte wijn - 4 el. fijngehakte verse tuinkruiden (dille - peterselie - bieslook) - zout - versgemalen witte peper - boter
Saus:
75 gr. mayonaise - 75. gr. creme fraiche - 1 lente-uitje - peper - zout - 1 afgestreken el. mosterd - 2 el. fijngehakte verse tuinkruiden (zie boven)
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Snipper de zalmfilet tot een 'tartaar' en bevochtig deze met een eetlepel witte wijn. Draai de in stukken gesneden witvisfilet samen met de resterende wijn, room, citroensap plus het verkruimelde witbrood in de foodprocessor tot moes. Breng op smaak met versgemalen witte peper en iets zout en verdeel de massa in tweeen. Vermeng de ene helft met de gesnipperde tuinkruiden en de andere met de citroenrasp. Laat alles minstens een uur in de koeling rusten. Beboter een royale cakevorm en bestrijk de bodem met de helft van de met citroenrasp aangemaakte vismousse. Spreid daarop een laag zalmsnippers uit. De volgende laat is de met tuinkruiden aangemaakte vismousse en deze bedek je weer met de resterende vismousse met citroensap. Strijk de bovenlaag zorgvuldig glad. Verwarm de oven voor op 200? C. Dek de vorm af met een vel beboterde aluminiumfolie, zet hem in een tot de helft met kokend water gevulde braadslede en laat de visterrine daarin een uur bakken. Volledig af laten koelen voordat de terrine uit de vorm wordt gehaald.
Maak hierbij het sausje: vermeng de mayonaise met de creme fraiche, gesnipperde bosuitje, peper, zout en mosterd en de groene kruiden.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten