Champignons A La Greque

  • Grieks, Buffet
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 12-07-2000

Deze grote klassieker op koude buffetten smaakt beter indien een dag op voorhand klaar gemaakt. Voor een meer uitgesproken smaak kan u verse korianderblaadjes gebruiken ipv bolletjes ( toevoegen op het einde )

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 gr witte Parijse champignons
3 el olijfolie
35 gr tomatenpuree
1 citroen
korianderbolletjes, 1 laurierblad, oregano
peper en zout, paprika
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

20 min

Bereidingswijze

Maak champignons schoon en snijd grote exemplaren in 2 of in 4. Pers het sap uit een halve citroen en snijd de andere helft in dunne schijfjes.
Verhit olie in een grote steelpan samen met de tomatenpuree, de kruiden, de korianderbolletjes, het citroensap wat paprika,zout, peper en voeg de champignons toe.
Bak dit alles een 10 tal min op een hevig vuur. Breng op smaak. Voeg de schijfjes citroen toe. Laat verschillende uren afkoelen in de koelkast alvorens op te dienen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten