1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Indonesische keuken
  5. kwee pisang

kwee pisang

Door: joke_smum

  • Indonesisch, Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 12-07-2000

Ingrediënten 4 personen


125 gr. rijstemeel, 2 dl kokosmelk uit blik, 1/2 theel. zout, 1/2 eetl. witte basterdsuiker, 4 kleine bananen, pisangbladeren.


Verder heb je nodig


Stoompan


Gestoomde bananenpakketjes

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Doe het rijstemeel in een schaal en voeg al roerende de santen toe; roer het zout en de suiker door het beslag.

Pel de bananen en snijd elke banaan eerst in de lengte door en snijd daarna beide helften in de breedte nog eens door.

Dompel elk stukje banaan in het beslag. Wikkel de bananenpakketjes in een stuk pisangblad en steek dit vast.
Stoom de pakketjes in ongeveer 40 minuten gaar in een stoompan en serveer ze warm.

Serveertip

Lekker als onderdeel bij de rijsttafel of zomaar als een hapje.

TIP: Als er geen bananenbladeren voorradig zijn, kunnen de bananen in het beslag in een platte schaal worden gestoomd.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van joke_smum
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top