Ribkarbonade Met Appel Uit De Romertopf

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.

Lekker mals, lekker fruitig!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 appels * 1 bouillonblokje * 0,5 citroen * 2 eetl. cognac/vieux * 1 eetl. franse mosterd * 1 eetl. gember * 1 prei * 4 ribkarbonades * 3 eetl. rozijnen * 2 eetl. suiker * 1 grote ui * peper
Boodschappen bestellen
Benodigdheden

Romertopf, oven

Voorbereiding

Romertopf ca. 15 minuten in koud water zetten.

Bereidingswijze

Ui pellen en grof snipperen. Prei in ringen van 0,5 cm snijden, schoon spoelen. Groenten onder in Romertopf leggen. * Karbonades inwrijven met peper en mosterd, op groenten leggen. * Appels wassen, klokhuizen eruit boren, rondom insnijden. Citroen uitpersen. Vermengen: rozijnen, gember, cognac, citroensap, suiker. De appels hiermee vullen en bovenop karbonades plaatsen. * Bouillonblokje in 1 dl. heet water oplossen, over gerecht gieten. * Romertopf in oven plaatsen. * De oven op 225 gr. C inschakelen, ca. 60 minuten verwarmen. Deksel van de schaal nemen en karbonades ca. 10 minuten bruin laten verkleuren.

Serveertip

Lekker met lintmacaroni.

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

wilma_hoeve avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten