Ribkarbonade Met Appel Uit De Romertopf
- Nederlands, Hoofdgerecht
- 60-120 min.
Lekker mals, lekker fruitig!
Ingrediënten 4 personen
4 appels * 1 bouillonblokje * 0,5 citroen * 2 eetl. cognac/vieux * 1 eetl. franse mosterd * 1 eetl. gember * 1 prei * 4 ribkarbonades * 3 eetl. rozijnen * 2 eetl. suiker * 1 grote ui * peperBenodigdheden
Romertopf, oven
Voorbereiding
Romertopf ca. 15 minuten in koud water zetten.
Bereidingswijze
Ui pellen en grof snipperen. Prei in ringen van 0,5 cm snijden, schoon spoelen. Groenten onder in Romertopf leggen. * Karbonades inwrijven met peper en mosterd, op groenten leggen. * Appels wassen, klokhuizen eruit boren, rondom insnijden. Citroen uitpersen. Vermengen: rozijnen, gember, cognac, citroensap, suiker. De appels hiermee vullen en bovenop karbonades plaatsen. * Bouillonblokje in 1 dl. heet water oplossen, over gerecht gieten. * Romertopf in oven plaatsen. * De oven op 225 gr. C inschakelen, ca. 60 minuten verwarmen. Deksel van de schaal nemen en karbonades ca. 10 minuten bruin laten verkleuren.
Serveertip
Lekker met lintmacaroni.