1. Home
  2. Recepten
  3. Vegetarische keuken
  4. Couscous
  5. Tahoe tajine met couscous

Tahoe tajine met couscous

Door: jacoba_b

  • , Vegetarisch
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 12-07-2000

Ingrediënten 4 personen


1 blok tahoe(ca.300g), 1 eetlepel chilipoeder, 2 theelepels kaneel, 1 theelepel gemalen komijn(djinten), 4 eetlepels olijfolie, 1 grote rode ui gesnipperd, 300 g panklare sperziebonen, 1 blikje tomaatstukjes, 2 dl pittige kruidbouillon(van poeder), zout, versgemalen peper, 250 g couscous


Tahoe tajine met couscous
Tahoe tajine met couscous

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snijd de tahoe in blokken van ca. 3 cm en laat ze op keukenpapier uitlekken. Roer in een kommetje de chilipoeder met de kaneel en komijn en 1 eetlepel olijfolie door elkaar. Bestrijk de blokjes tahoe met dit mengsel en laat het even intrekken. Verhit de rest van de olie in een hapjespan en bak de tahoe op hoog vuur rondom bruin. Schep de blokjes op een bord en fruit de ui en knoflook even aan in het bakvet. Voeg de sperziebonen, de tomaatstukjes met vocht, de kruidenbouillon en de rest van de olijfolie met kruiden toe en laat dit afgedekt ca. 5 minuten zachtjes sudderen. Schep de tahoe er voorzichtig door en laat het gerecht nog ca. 5 minuten zachtjes sudderen tot de sperziebonen gaar zijn. Bereid intussen de couscous volgens de aanwijzing op het pak.

Serveertip

Lekker met een frisse salade.



Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jacoba_b
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top