Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Chinese keuken
  5. rundvlees met kantonese oestersaus

rundvlees met kantonese oestersaus

Door: bklootwijk

  • Chinees, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 12-07-2000

Ingrediënten 4 personen


350 gram biefstuk 1,5 theelepel lichtbruine basterdsuiker 1 eetlepel lichte sojasaus 3 theelepels rijstwijn of droge sherry 3 theelepels maizena, aangeroerd 100 gram peultjes 100 gram kleine maiskolfjes 100 gram strochampignons uit blik, uitgelekt (ik vervang deze altijd door verse kastanjechampignons) 1 bosuitje 3 dl plantaardige olie een paar plakjes gemberwortel 1 theelepel zout 2 eetlepels oestersaus


Verder heb je nodig


Wok!


Hao you niu rou: een klassiek kantonees gerecht met groenten!

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snijd de biefstuk in dunne plakken ter grootte van een flinke postzegel. Marineer het vlees 25 tot 30 minuten met de suiker, de sojasaus, de rijstwijn of de sherry en de maizena. Haal de peultjes af, halveer de maiskolfjes en de champignons als ze groot zijn. Snijd de bosui in ringetjes. Verhit de olie in de hete wok en roerbak het rundvlees tot het niet meer rood is. Schep het met de schuimspaan uit de wok en laat het uitlekken. Giet zoveel olie uit de wok dat er 2 eetlepels overblijven en voeg de bosuitjes, de gember en de groenten toe. Roerbak 2 minuten, bestooi met het zout, schep er het vlees en de oestersaus door. Schep goed om en serveer meteen.

Serveertip

Lekker met de nasi/rijst die ook op mijn pagina staat en kroepoek!



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bklootwijk
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top