Vlaardingse Ijzerkoekjes

  • Banket
  • 20-30 min.

Deel dit recept

Ingrediënten
400 gram patentbloem

250 gram echte roomboter

150 gram bruine basterdsuiker

1 mespuntje zout

x gram kaneel "naar eigen smaak" toevoegen
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

De ingredienten in de mengschaal samenvoegen en met de hand kneden tot een glad en stevig mengsel.
Daarna het werkblad of aanrecht licht met patentbloem bestrooien en met een daarvoor bestemde deegrol uitrollen tot een 0.8 cm dikke deegplak ontstaat. Daarna steken wij met de speciale ijzerkoekjesvorm de koekjes uit de gevormde deegplak.
De speciale metalen ijzerkoekjesbakplaat met de geruite zijde naar boven op de gaskookplaat, verhitten wij nu tot hij goed heet is ( dit vergt wel enige ervaring ) daarop legt u enkele van de uitgestoken koekjes, waarna u ze om en om bruin bakt.
(speciale ijzerkoekjesvormen en bakplaten zijn bij enkele Vlaardingse speciaalzaken zoals Keijzer Gereedschappen- en Machinehandel BV te koop.


Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

pieny avatar
pieny

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten