1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Mosselen!!

Mosselen!!

Door: elma_m

  • Nederlands,
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 12-07-2000

Ingrediënten


Ongeveer 2 kg mosselen per persoon. Per 2 kilo...1 ui, 1 winterwortel, 2 knoflook tenen,2 stukken bleekselderij of bladselderij,1dl witte wijn (pinot blanc is het lekkerst hierbij.


Verder heb je nodig


Mosselpan.


De lekkerste mosselen volgens zeeuws recept.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snij de groenten in handzame brokken niet te klein.Spoel de mossels onder de kraan af en verwijder eventueele baarden of pokken. De mosselen die openstaan of beschadigd zijn weggooien. Dek alvast te tafel want dit is in no time gepiept.

Bereidingswijze

Zet de mosselpan op het vuur en stoof de groenten een aantal minuten in wat boter. Zo komt de smaak goed los doe de wijn in de pan en voeg de mosselen toe. Breng dit geheel aan de kook. Schut de mosselen om en laat ze nogmaals aan de kook komen. Kijk of de mosselen open zijn en ze zijn gaar. Giet door een zeef wat van het kookvocht en vermeng dit met mosterd en wat azijn. En je hebt er een heerlijk sausje bij.

Serveertip

Geef er frietjes bij of stokbrood..



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van elma_m
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top