Schorseneren

  • Nederlands, Bijgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 11-07-2000

Ook wel bedelaars- of winterasperges genoemd.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
800 gr verse schorseneren,2 eetlepels azijn,1/2 liter water,zout,sap van een 1/2 citroen,nootmuskaat,125 gr gekookte ham,30 gr boter,30 gr bloem,1/4 liter kookwater v.d. groenten,1/4 liter melk.
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Borstel de schorseneren goed af,schil ze en snijd ze in stukjes van ongeveer 5 cm.Leg ze direct in een kom met zout water(ongeveer 2 liter).Snij de ham in reepjes.

Bereidingswijze

Laat de schorseneren uitlekken,breng de halve liter water aan de kook met het citroensap en iets water,leg de uitgelekte schorseneren erin en laat in plm 30 min gaar worden.Neem de schorseneren uit het water en laat ze uitlekken.Meet 1/4 liter van het vocht af.Smelt de boter en doe de bloem er in een keer bij en onder voortdurend roeren 2 minuten laten wennen.Blijf roeren en voeg de hete melk en groentenvocht toe.Onder voortdurend roeren de saus nog 5 minuten laten koken.Roer de reepjes ham,zout en nootmuskaat door de saus.Warm de schorseneren nog 5 minuten in de saus,maar laat het niet meer koken.

Serveertip

Serveren in een schaal en geef er snitzels en gekookte aardappelen bij.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten