Gevulde Boterkoek
- Nederlands, Nagerecht
- 30-60 min.
boterkoek
Ingrediënten 8 personen
300g zachte boter,225g witte basterdsuiker,1 ei,gesplitst,1 zakje vanillesuiker,325g zelfrijzendbakmeel,200g amandelspijs,sap en geraspte schil van 1 citroenBenodigdheden
boterkoekvorm 20cm diameter,oven,kwastje en koelkast.plasticfolie.
Voorbereiding
ei splitsen,sap en schil citroen
Bereidingswijze
Roer boter met de basterdsuiker eierdooier en vanillesuiker tot een zacht mengsel.Zeef bakmeel erop en kneed alles snel tot een glad deeg.Wikkel in plasticfolie tenminste 1uur rusten in koelkast.Meng intussen amandelspijs
met het sap en de geraspte schil van de citroen.Vet vorm in en bekleed met helft van het deeg.Verdeel daarover amandelspijs in dunne laag en dek af met rest deeg.Versier bovenkant met lijntjes die je trekt met een vork.
Bestrijk taart met eiwit en bak hem in 30 40 min. gaar.Midden in matig warme oven 175 graden.,
Serveertip
Neem koek uit vorm wanneer afgekoeld, maar nog niet helemaal koud.