Gevulde Boterkoek

  • Nederlands, Nagerecht
  • 30-60 min.

boterkoek

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
300g zachte boter,225g witte basterdsuiker,1 ei,gesplitst,1 zakje vanillesuiker,325g zelfrijzendbakmeel,200g amandelspijs,sap en geraspte schil van 1 citroen
Boodschappen bestellen
Benodigdheden

boterkoekvorm 20cm diameter,oven,kwastje en koelkast.plasticfolie.

Voorbereiding

ei splitsen,sap en schil citroen

Bereidingswijze

Roer boter met de basterdsuiker eierdooier en vanillesuiker tot een zacht mengsel.Zeef bakmeel erop en kneed alles snel tot een glad deeg.Wikkel in plasticfolie tenminste 1uur rusten in koelkast.Meng intussen amandelspijs
met het sap en de geraspte schil van de citroen.Vet vorm in en bekleed met helft van het deeg.Verdeel daarover amandelspijs in dunne laag en dek af met rest deeg.Versier bovenkant met lijntjes die je trekt met een vork.
Bestrijk taart met eiwit en bak hem in 30 40 min. gaar.Midden in matig warme oven 175 graden.,

Serveertip

Neem koek uit vorm wanneer afgekoeld, maar nog niet helemaal koud.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

orphan avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten