de heerlijke linzensoep van zus Annemieke

  • Vegetarisch, Soep
  • 60-120 min.

Daar krijg je nooit genoeg van.....

Deel dit recept

Ingrediënten
- 200 gr. winterwortels - 1 grote ui - 250 gr. rode linzen - groentebouillonpoeder - 1 flinke theelepel tijm - scheut azijn - flinke theelepel suiker - peper en zout (veel) - halve theelepel gemalen koriander en/of djinten (naar smaak) - 400 gram tomaten - 1 kleine prei - 1 kleine rode paprika - 1 el. olie
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
staafmixer (of keukenmachine) - grote pan - koekepan - spatel

Voorbereiding

Was de wortels, schrap ze en snijd ze in kleine blokjes - pel en snipper de ui - Maak 1 liter groentebouillon - ontvel de tomaten en snij ze in blokjes - snij de prei fijn - snij de paprika in heel kleine blokjes.

Bereidingswijze

Doe alles (behalve de tomaten, prei, olie en paprika) in een grote pan. Breng het aan de kook, zet het vuur zacht, doe het deksel erop en laat het ong. 3 kwartier pruttelen. Doe dan de tomaat erbij en laat het nog ruim 5 min. doorkoken. Bak tegelijkertijd de prei en de paprika in de olie. Pureer de soep goed met staafmixer of keukenmachine, tot het een volledig gladde massa is. Doe daarna het paprika/preimengsel erbij. Even proeven of er nog meer zout/peper of evt. maggi bij moet.

Serveertip

Tip van A'miek: Maak de soep in lekker grote hoeveelheden zodat de rest ingevroren kan worden voor luie momenten.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

tru avatar
tru

Doorsturen

Home Recepten