courgettesoep met verse basilicum

  • Slanke keuken, Soep
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 10-07-2000
  • courgettesoep met verse basilicum

    Courgettesoep met verse basilicum

    Courgettesoep met verse basilicum

  • courgettesoep met verse basilicum

    Courgettesoep met verse basilicum

    Courgettesoep met verse basilicum

  • courgettesoep met verse basilicum

    Courgettesoep met verse basilicum

    Courgettesoep met verse basilicum

Een heerlijke soep voor als je veel eters krijgt en iets echt lekkers op tafel wil zetten.

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
Courgettesoep:
- 1 kg courgettes
- 1,1 liter kippenbouillon
- 2 teentjes knoflook, gehakt
- 2 eetlepels olijfolie
- 1/2 dl slagroom (alleen toevoegen indien
nodig)
- 1 stokbrood (bij voorkeur ciabatta)

Pesto:
- 1/4 bos basilicum
- 1 teentje knoflook
- 1/4 bos peterselie
- 25 gram geraspte kaas (parmesaan)
- 25 gram pijnboompitten
- 4 eetlepels olijfolie
- zeezout en gemalen peper
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
- staafmixer
- hoge maatbeker

Bereidingswijze

Courgettesoep:
* was en snijd de courgettes in blokjes van
circa 2 1/2 cm.
* verhit de olijfolie in een grote pan, zet
de courgettes en knoflook aan
(belangrijk: knoflook mag absoluut niet
bruin worden)
* laat dit 20 minuten garen met 2,5 dl
kippenbouillon en pureer daarnamet de
staafmixer.
* voeg de rest van de bouillon toe en
breng de soep op smaak met zout en peper.

Pesto:
* hak de basilicum en peterselie grof en
pureer deze samen met de olijfolie en
knoflook in een hoge maatbeker.
* bruneer de pijnboompitten in een bakpan.

Snijd ondertussen de ciabatta in dunne plakjes en smeer deze in met olijfolie. Verwarm de oven voor tot 200 graden en laat de plakjes cabatta circa 6 minuten in de oven roosteren.

Serveertip

* voeg op het laatste moment eventueel de
slagroom toe en daara de gepureerde
basilicum.
* verdeel de soep over de borden en garneer
met de geraspte parmesaan en de
pijnboompitten.
* serveer de geroosterde broodjes bij de
soep.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

froggysylvia avatar
froggysylvia 05-08-2014

Heerlijk recept en ik ga het zeker vele malen maken (y)

mikoo avatar
mikoo 09-04-2014

Die pesto maakt het helemaal af, slagroom hadden wij niet nodig. Heerlijk en verantwoord.

adeline43 avatar
adeline43 07-08-2012

Hoi, neem je recept graag mee.Bedankt, groetjes Adeline

Solu avatar
Solu 07-08-2012

Lijkt me heerlijk!... Ik ga hem snel een keer maken, thnxxx

248muis avatar
248muis 03-04-2010

Geweldig lekker. Heb de bladeren basilicum en peterselie in de soep gedaan, vlak voor het pureren. Wat met water verdunde creme fraiche ipv slagroom, stond ook mooi. Thnx.

paulien_e avatar
paulien_e 28-08-2002

Inderdaad erg lekker! Ik heb er geen slagroom aan toegevoegd, dat was niet meer nodig. Omdat ik geen parmezaanse kaas meer in huis had, hebben we het zonder kaas gegeten, wat ook al erg lekker was.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten