1. Home
  2. Recepten
  3. Internationale keuken
  4. speculaas

speculaas

  • Internationaal, Tussendoortje
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 10-07-2000

Ingrediënten


1 kg bloem; 500gr boter; (bij goeie boter 50gr maizena toevoegen)700gr donkere kandijsuiker; 10gr kaneel; 10gr bicarbonaat; 2 eieren.


Verder heb je nodig


Oven


Heerlijk die zelf gebakken koekjes.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Alles kneden en 1 nacht laten rusten.

Bereidingswijze

Het deeg terug bewerken en er een rol van maken. De rol in een hoefijzer vorm plooien -> deeg mag niet barsten, maar moet zich mooi plooien.Zoniet een beetje vocht toevoegen. Een goeie rol maken van ongeveer 3 cm doorsnede. In schijfjes snijden van ongeveer 1 ? 1 1/2 cm dik. Bakken in een voorverwarmde oven op 180A?C. Kontroleer tijdig want het verbrand zeer vlug.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marijke_c


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marijke_c
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top