luikse wafels om te bewaren.

  • Belgisch, Tussendoortje
  • 30-60 min.

Bij ieder lid van de familie in de kast te vinden.

Deel dit recept

Ingrediënten
1/2 kg bloem; 375gr boter; snuifje zout; 1 pakje vanillesuiker; 400gr witte bastaardsuiker; 4 eieren; 300ml volle melk.
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 6541,75 kcal
Koolhydraten 777,63 g
Eiwitten 100,43 g
Vetten 332,33 g
Benodigdheden
Wafelijzer. Zeef

Bereidingswijze

Bloem zeven, boter smelten in een grote pot, van het vuur bijvoegen: zout, vanillesuiker, suiker en eierdooiers. Z????r goed mengen of mixen, suiker moet volledig oplossen. Lauwe melk bijvoegen en daarna beetje bij beetje bloem onder mixen. Als laatste stijfgeklopt eiwit bijvoegen. (onderscheppen) Wafelijzer voorverwarmen totmax. Niet te veel deeg in het ijzer doen en in 1 1/2 tot 2 minuten bakken. (Hangt van het wafelijzer af.)
Dit is een hoeveelheid voor ongeveer 40 wafels. Bewaren in blikken trommel.

Serveertip

Heerlijk bij een kop koffie of thee.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marijke_c avatar

Doorsturen

Home Recepten