luikse wafels om te bewaren.
- Belgisch, Tussendoortje
- 30-60 min.
Bij ieder lid van de familie in de kast te vinden.
Ingrediënten
1/2 kg bloem; 375gr boter; snuifje zout; 1 pakje vanillesuiker; 400gr witte bastaardsuiker; 4 eieren; 300ml volle melk.Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 6541,75 kcal |
Koolhydraten | 777,63 g |
Eiwitten | 100,43 g |
Vetten | 332,33 g |
Benodigdheden
Wafelijzer. ZeefBereidingswijze
Bloem zeven, boter smelten in een grote pot, van het vuur bijvoegen: zout, vanillesuiker, suiker en eierdooiers. Z????r goed mengen of mixen, suiker moet volledig oplossen. Lauwe melk bijvoegen en daarna beetje bij beetje bloem onder mixen. Als laatste stijfgeklopt eiwit bijvoegen. (onderscheppen) Wafelijzer voorverwarmen totmax. Niet te veel deeg in het ijzer doen en in 1 1/2 tot 2 minuten bakken. (Hangt van het wafelijzer af.)
Dit is een hoeveelheid voor ongeveer 40 wafels. Bewaren in blikken trommel.
Serveertip
Heerlijk bij een kop koffie of thee.