Schotse Kwarteleieren

  • Engels, Buffet
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 10-07-2000

Engelse hapjes, voor 24 stuks.

Deel dit recept

Ingrediënten
bloem om te bestuiven
24 kwarteleieren
350 gr varkensgehakt
350 gr kalfsgehakt
1 eetl fijngehakte peterselie
2 eetl gehakt bieslook
2 theel mosterdpoeder
1/2 theel cayennepeper
zout en zwarte peper
2 eieren, geklopt
droog witbroodkruim
olie om te frituren
Engelse mosterd (potje)

Garnering
blaadjes sla
plakjes komkommer

Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Laat de kwarteleieren eerst 5 - 10 minuten in warm water weken, zodat ze niet barsten. Giet af, zet ze onder koud water en breng aan de kook. Roer voorzichtig, zodat de dooiers naar het midden gaan en niet barsten. Laat ze 4 minuten zachtjes koken, giet af en laat ze schrikken.
Meng in een kom de twee soorten gehakt met de tuinkruiden, mosterd, cayenne en zout en peper naar smaak. Kneed het stevig met de handen fijn en verdeel het in 24 balletjes.
Giet de eieren af en pel ze. Rol ze door wat bloem en schud het teveel af. Neem een gehaktballetje, knijp het om het ei heen en vorm tot een ovaal. Herhaal met de overige eieren en balletjes. Doop de Schotse eieren in geklopt ei en rol ze vervolgens door het broodkruim.
Verhit de olie flink en frituur de eieren per 8 goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

Serveertip

Serveer ze warm of op kamertemperatuur met een bakje Engelse mosterd of kerrie-mosterdsaus (zie sauzen/dressings).
Garneer de schaal met sla en komkommer.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten