1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Griekse keuken
  5. Tzatziki
  6. Tzatziki

Tzatziki

Door: harmony

  • Grieks, Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 10-07-2000

Ingrediënten 4 personen


6-8 geschilde sappige teentjes knoflook, 500 g Griekse volle yoghurt (bevat 10% vet), 1 el olijfolie en 1 el azijn, zout, 1 middelgrote komkommer



Recept naar een echt Grieks kookboek

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Pers de knoflook 2x door een knoflookpers, waardoor het sap eruit komt, maar de buitenkant achterblijft. Meng het dan door de yoghurt, samen met de olie, azijn en zout. Net voordat u de tzatziki gaat serveren: de komkommer fijnraspen en al het water eruit knijpen door het in een schone doek samen te drukken. Voeg de komkommer op het laatste moment aan de andere ingredienten toe. Als het enkele uren blijft staan voordat het geconsumeerd wordt, zal het resterende water in de komkommer de tzatziki een waterige samenstelling geven.

Serveertip

Traditioneel wordt dit gerecht gegarneerd met 1 enkele zwarte kalamata-olijf. Variatie: een klein beetje fijngesneden verse munt kan worden toegevoegd, dit is echter Cypriotisch.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van harmony
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top