1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Chinese keuken
  5. Kip In Citroensaus

Kip In Citroensaus

Door: biancas

  • Chinees, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 10-07-2000

Ingrediënten 4 personen


 2 kipfilets in reepjes gesneden
 ca. ? tl ma?zena gemengd met 2 tl water
 ma?zena om te bestuiven

Marinade voor de kip
 1 ? el custard poeder (voor de gele kleur) of ma?zena
 ? tl zout
 mespuntje suiker
 1 eigeel of ? geklopt ei
 indien nodig water

Citroensaus
 sap van 1 citroen (ongeveer 4 el)
 water
 3 volle tl suiker (of meer naar smaak)
 mespuntje zout
 1 tl custard poeder of ma?zena



Chinees zoet/zuur kipgerecht

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Mix de kip met de marinade en laat ongeveer 15 minuten staan (langer mag natuurlijk altijd).
Bestuif de kip met de ma?zena. Frituur tot de kip gaar en goudbruin is. Uit laten lekken.
Doe de ingredienten voor de saus in een pan en breng aan de kook terwijl je constant roert. Als de saus kookt kun je de saus desgewenst aandikken met ma?zena oplossing.
Giet de saus over de kip en serveer.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van biancas
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top