Calamares

  • Internationaal, Borrelhapje
  • 30-60 min.
  • Calamares

    Calamares

    Calamares

Calamares de eerste keer dat ik ze at, zal ik nooit vergeten ergens aan de Atlantische kust in Spanje. Het is meer dan hoogzomer gevoel;zon, zee en vrijheid. Dat gevoel probeer ik minstens een keer per jaar bij mij thuis te severen. Op de tuintafel met veel vrienden, veel witte wijn, veel zelfgemaakte tartaarsaus en ja veel calamares.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 recipe.people
1/2 kg schoongemaakte calamares
i dl ijskoud water
1 ei
3 el bloem
zout en peper
2 dl mayonaise
1 gesnipperde ui
1 el kappertjes
2 el augurk in blokjes
1 el mosterd
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

30 min

Bereidingswijze

Maak een beslag door 1 dl ijskoud water kort maar krachtig te mengen met 1 ei.
Roer er in een keer 3 el bloem door en breng op smaak met peper en zout. Er mogen nog wat klontertjes in blijven.
Vermeng 2 dl mayonaise met 1 gesnipperde ui, 1 el kappertjes, 2 el augurk in blokjes en 1 el mosterd. Snij 1/2 kg schoongemaakte calamares in ringen en dompel ze in het beslag. Bak ze kort in hete plie ( liefst in de frituurpan ) en dien op met de saus.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

pfaff avatar

Doorsturen

Home Recepten