Calamares
- Internationaal, Borrelhapje
- 30-60 min.
Calamares de eerste keer dat ik ze at, zal ik nooit vergeten ergens aan de Atlantische kust in Spanje. Het is meer dan hoogzomer gevoel;zon, zee en vrijheid. Dat gevoel probeer ik minstens een keer per jaar bij mij thuis te severen. Op de tuintafel met veel vrienden, veel witte wijn, veel zelfgemaakte tartaarsaus en ja veel calamares.
Voorbereiding
30 min
Bereidingswijze
Maak een beslag door 1 dl ijskoud water kort maar krachtig te mengen met 1 ei.
Roer er in een keer 3 el bloem door en breng op smaak met peper en zout. Er mogen nog wat klontertjes in blijven.
Vermeng 2 dl mayonaise met 1 gesnipperde ui, 1 el kappertjes, 2 el augurk in blokjes en 1 el mosterd. Snij 1/2 kg schoongemaakte calamares in ringen en dompel ze in het beslag. Bak ze kort in hete plie ( liefst in de frituurpan ) en dien op met de saus.