Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Internationale keuken
  4. Calamares
  5. Calamares

Calamares

Door: pfaff

  • Internationaal
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 09-07-2000

Ingrediënten 6 personen


1/2 kg schoongemaakte calamares
i dl ijskoud water
1 ei
3 el bloem
zout en peper
2 dl mayonaise
1 gesnipperde ui
1 el kappertjes
2 el augurk in blokjes
1 el mosterd



Calamares de eerste keer dat ik ze at, zal ik nooit vergeten ergens aan de Atlantische kust in Spanje. Het is meer dan hoogzomer gevoel;zon, zee en vrijheid. Dat gevoel probeer ik minstens een keer per jaar bij mij thuis te severen. Op de tuintafel met veel vrienden, veel witte wijn, veel zelfgemaakte tartaarsaus en ja veel calamares.

Ontdek meer:

Voorbereiding

30 min

Bereidingswijze

Maak een beslag door 1 dl ijskoud water kort maar krachtig te mengen met 1 ei.
Roer er in een keer 3 el bloem door en breng op smaak met peper en zout. Er mogen nog wat klontertjes in blijven.
Vermeng 2 dl mayonaise met 1 gesnipperde ui, 1 el kappertjes, 2 el augurk in blokjes en 1 el mosterd. Snij 1/2 kg schoongemaakte calamares in ringen en dompel ze in het beslag. Bak ze kort in hete plie ( liefst in de frituurpan ) en dien op met de saus.



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pfaff
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top