
1/2 kg schoongemaakte calamares
i dl ijskoud water
1 ei
3 el bloem
zout en peper
2 dl mayonaise
1 gesnipperde ui
1 el kappertjes
2 el augurk in blokjes
1 el mosterd
Calamares de eerste keer dat ik ze at, zal ik nooit vergeten ergens aan de Atlantische kust in Spanje. Het is meer dan hoogzomer gevoel;zon, zee en vrijheid. Dat gevoel probeer ik minstens een keer per jaar bij mij thuis te severen. Op de tuintafel met veel vrienden, veel witte wijn, veel zelfgemaakte tartaarsaus en ja veel calamares.
30 min
Maak een beslag door 1 dl ijskoud water kort maar krachtig te mengen met 1 ei.
Roer er in een keer 3 el bloem door en breng op smaak met peper en zout. Er mogen nog wat klontertjes in blijven.
Vermeng 2 dl mayonaise met 1 gesnipperde ui, 1 el kappertjes, 2 el augurk in blokjes en 1 el mosterd. Snij 1/2 kg schoongemaakte calamares in ringen en dompel ze in het beslag. Bak ze kort in hete plie ( liefst in de frituurpan ) en dien op met de saus.
caroline_01 19-07-2000
Beste Pfaff,
Dank voor dit recept, daar was ik al tijden naar op zoek.
Steeds net niet de goede verhouding wat resulteerde in "ontploffingen" in de frietpan.
Heb net op mijn pagina het recept van garnalenkroketten gezet, waar ik altijd zo van geniet als ik bij jullie ben!
groetjes,caroline
caroline_01 19-07-2000
Pfaff,
Bedankt!!
Ik ben al tijden op zoek naar dit recept