1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Slanke keuken
  5. kipreepjes met paksoi

kipreepjes met paksoi

  • Slanke keuken, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 09-07-2000

Ingrediënten 4 personen


500 gr. paksoi (grof gesneden), 5 bosuitjes (in ringetjes), 500 gr. kipfilet (in reepjes), 200 ml kippenbouillon en 300 gr. zilvervliesrijst
Ook nodig: 1 eetlepel kerriepoeder, 2 eetl. (oosterse) roerbakolie, zout en peper


Verder heb je nodig


Wok


Een gezond gerecht, en redelijk slank

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Paksoi, bosuitjes en kipfilet fijn snijden.

Bereidingswijze

De rijst gaarkoken volgens de aanwijzingen op de verpakking.
De olie in een wok verhitten. Hierin het vlees 3 min. roerbakken.
Een scheutje bouillon er bij gieten om de aanbaksels los te koken. De bouillon vrijwel geheel laten verdampen.
Het vlees bestrooien met kerriepoeder. Paksoi en bosuitjes toevoegen en het geheel al omscheppend bakken tot de groenten zacht beginnen te worden.
De rest van de bouillon erbij gieten.
Het gerecht op smaak brengen met zout en peper en nog 5 min. laten stoven.
Serveren met de rijst.

Serveertip

Lekker met een frisse salade met ananas, rozijnen, mandarijnen.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van molleboon4u


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van molleboon4u
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top