1. Home
  2. Recepten
  3. Franse keuken
  4. Veloute van eekhoorntjesbrood

Veloute van eekhoorntjesbrood

  • Frans, Soep
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 09-07-2000

Ingrediënten 6 personen


100 gr gedroogd eekhoorntjesbrood - 2 liter kippenbouillon (vers of van kippenfond van "Garde d'Or", zie mijn favoriete productrecensie) - 3 teentjes knoflook - 1 tuiltje kervel - 3 stuks vers eekhoorntjesbrood - 4 sneden toastbrood - 2 el boter - 2 dl room - peper en zout



"Veloute aux cepes", een creatie van chef-kok Denis Franc, die aan dit 17e-eeuwse recept een nieuwe jeugd gegeven heeft.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Week het gedroogd eekhoorntjesbrood in koud water gedurende 30 minuten. Spoel goed om alle zand te verwijderen. Snij de korsten van het brood en snij in blokjes. Brostel de verse boleten schoon en spoel ze onder de lopende kraan indien nodig. Dep ze droog met keukenpapier. Pel en hak de look fijn.

Bereidingswijze

Breng de kippenbouillon aan de kook en doe er het geweekte eekhoorntjesbrood bij. Laat zachtjes pruttelen. Bak de blokjes brood in boter goudkleurig en krokant en zet ze opzij. Snij de verse boleten in blokjes en stoof ze aan in wat boter. Kruid lichtjes met peper en zout. Snipper de kervel en doe hem, samen met de gesnipperde look bij de blokjes vers eekhoorntjesbrood. Laat nog wat stoven, maar zeker niet kleuren en zet opzij. Zet de mixer in de eekhoorntjesbroodbouillon en giet alles door een fijne zeef, indien nodig zelfs door een kaasdoek om alle zand uit te filteren. Breng terug aan de kook, schuim zorgvuldig af, roer er de room door en laat nog even doorsudderen.

Serveertip

Schenk zeer heet in diepe soepkommen, giet er een lepel gestoofde eekhoorntjesbroodblokjes over en geef er de gebakken croutons bij.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bonbolleken


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bonbolleken
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top