Crique Ardechoise
- Frans, Hoofdgerecht
- 10-20 min.
Een lekker makkelijk recept geschikt voor op de camping
Ingrediënten 2 recipe.people
3 middelgrote aardappels, 2 flinke eieren, flinke teen knoflook, 2 eetlepels fijngeknipte peterselie, zout en peper naar smaak, 3 eetlepels olijfolie. (dit recept is een recept waar je van alles doorheen kunt doen b.v stukjes gorizo, paprika, ham champignons enz.)Benodigdheden
Een bord wat op de pan past of een niet te diepe deksel.Voorbereiding
De aardappelen schillen en raspen. De eiern kloppen met knoflook, zout, peper en de peterselie, en de geraspte aardappelen hier luchtig doorheen scheppen.
Bereidingswijze
Verhit de olie in een koekepan en doe het aardappelmengsel voorzichtig in de pan, beter geen hapjespan, omdat de rand zo hoog is en omdat het dan moeilijker wordt om het ei er heel uit te krijgen. Bak het aan twee kanten goed bruin.
Serveertip
Lekker met een frisse salade, stokbrood en een glaasje witte wijn.