1. Home
  2. Recepten
  3. Fusion keuken
  4. Gevulde meloen met gekruide kip, ananas en druiven

Gevulde meloen met gekruide kip, ananas en druiven

Door: bolleken

  • Fusion, Salade
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 08-07-2000

Ingrediënten 4 personen


2 kleine meloenen (bv. Israelische galea- of
suikermeloenen), 400g filet van kip, 200g druiven, 200g verse ananas, 4 eetlepels mayonaise, 2 bekers yoghurt, 1/2 theelepel
gemberpoeder, 1/2 theelepel currypoeder, zout, peper. Garnering: korianderblaadjes



Een zomers maaltijdslaatje, fris, lekker en je wordt er niet dik van.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kook de kipfilets gaar in een kruidenbouillon en snijd het vlees in reepjes. Halveer de
meloenen, verwijder de zaden en een deel van het vruchtvlees. Snijd het vruchtvlees van de meloenen en de ananas in stukjes en halveer en ontpit de druiven. Vermeng yoghurt, mayonaise, kip en fruit en voeg gemberpoeder, currypoeder, zout en peper toe. Koel het mengsel. Parfumeer de binnenkanten van de halve meloenen met gember- en currypoeder en verdeel de gekoelde kipvulling over de helften.

Serveertip

Versier met blaadjes koriander.



Deel dit recept

Reacties (5)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bolleken
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top