1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Franse keuken
  5. Tarte tartin

Tarte tartin

  • Frans, Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 08-07-2000

Ingrediënten 8 personen


1 pakje bladerdeeg
200 gr suiker
40 gr boter
500 gr appels (Golden delicious)


Verder heb je nodig


Pannetje
Taartvorm zonder naden
Taartplateau


Makkelijk en goedkoop toetje

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd in dunne partjes. Smelt zachtjes de suiker met de boter in een pannetje, niet te bruin.

Bereidingswijze

Giet het stroopmengel in een quichevorm (zonder naden, want daar loopt de stroop door). Verdeel daarop de plakjes appel met daarop een paar dunnen schijfjes boter. Plak op een werkblad 4 plakjes bladerdeeg aan elkaar in een vierkant door de randen met water in te smeren en met de vingers aan te drukken. Leg de plak bladerdeeg over de schaal en snijdt de overtollige randen eraf. Zet de schaal gedurende 30 minuten in het midden van de oven. Direct na het bakken de vorm omkeren op een taartplateau of bord (wees voorzichtig dat er geen stroop tussen doorloopt over je vingers!).

Serveertip

Serveer met slagroom en ijs (kaneel, caramel, vanille).Hierbij smaakt een dessertwijn uitstekend (bijvoorbeeld Muscat de beaumes de Venice)

Heerlijk en eenvoudig!



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bascha


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bascha
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top