1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Parelhoen Met Roompatesaus

Parelhoen Met Roompatesaus

Door: pilorus

  • Nederlands, Feestmaaltijd
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 07-07-2000

Ingrediënten 4 personen


1 GROTE PARELHOEN
100 GRAM ROOMPATE
1/2 RODE PAPRIKA
1/2 GROENE PAPRIKA
1 DL ROOM
2 EETLEPELS MADEIRA
2 EETLEPELS WITTE VERMOUTH
75 GRAM BOTER
ZOUT
PEPER



Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verdeel het parelhoen in vieren en bestrooi deze met zout en peper. Verwarm de boter in een pan en bak hierin het parelhoen rondom bruin. Sluit de pan en braad het geheel 30 minuten. Voeg de pate, de Madeira, de kleingesneden paprika's, de Vermout toe en stoof het geheel nog 30 minuten. Neem de pan van het vuur en leg het parelhoen op een verwarmde schaal. Giet de room al roerende in de pan en bind het geheel.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pilorus
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top