bonenburger

  • Kinderkeuken, Bijgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 07-07-2000

Vegetarisch bijgerecht voor 6 kinderen

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
1 dl melk
3 theel chilipoeder
1 msp zout
1 ei
4 eetl paneermeel
4 eetl volkoren tarwemeel
50 gr gemengde gezouten noten
1 grote ui
400 gr kidneybonen
boter of margarine
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
maatbeker, hoge kom
theelepel, mes
staafmixer of blender
eetlepel, weegschaal
blikopener, vergiet
snijmes, snijplank
grote koekenpan
schuimspaan

Voorbereiding

Bereidingstijd: ongeveer 40 minuten

Bereidingswijze

1. Doe de melk, chilipoeder en het zout in een hoge kom.
2. Kluts het ei erdoor en meng het met de staafmixer of gebruik de blender.
3. Strooi het paneermeel, volkoren tarwemeel en de noten erover en meng weer met de mixer.
4. Maak het blik open met de blikopener en laat de bonen uitlekken in het vergiet.
5. Schil de ui en snijdt hem in kleine stukjes op de snijplank. Ga niet te dicht met je ogen boven de ui; dit vermindert het tranen van de ogen!
6. Doe de uisnippers bij het melkmengsel en meng ze even met de mixer.
7. Voeg de bonen in twee keer toe aan het mengsel. Meng ze met de mixer totdat er een heel dik bonenbeslag ontstaat.
8. Zet de koekenpan met een klontje boter op het fornuis en verhit de boter.
9. Schep, als het schuim wegtrekt, ongeveer 6 eetl bonenbeslag in de koekenpan en zet het vuur laag.
10. Draai de bonenburgers met de schuimspaan om als de bovenkant droog en de onderkant hard is.
11. Bak ze zachtjes aan beide kanten bruin.

Serveertip

Deze bonenburgers smaken lekker bij de tomatensaus (zie sauzen/dressings)en rijst en witlofsalade.
TIP:
Houd je nog bonenburgers over na de maaltijd?
Doe ze in een plastic diepvrieszakje en bewaar ze in de diepvries voor een volgende keer.


Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten