1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Scholrolletjes met Roomsaus

Scholrolletjes met Roomsaus

Door: keukenlab

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 07-07-2000

Ingrediënten 4 personen



  • 8 scholfilets a 75 gram
  • 2 eetlepels citroensap
  • 50 gram zachte boter
  • 50 gram gepelde garnalen, fijngehakt
  • 1 theelepel mosterd
  • zout
  • peper uit de molen
  • 1½ dl visbouillon
  • 1½ dl droge witte wijn
  • 1 eierdooier
  • 1½ dl slagroom
  • enkele partjes citroen
  • enkele toefjes peterselie


Verder heb je nodig




Ontdek meer:

Voorbereiding

De oven voorverwarmen op 175 °.
En de ovenschaal beboteren.

Bereidingswijze

Besprenkel de scholfilets met het citroensap en laat ze 5 minuten staan.
Vermeng de boter met de garnalen, de mosterd en wat zout en peper en bestrijk de scholfilets met het mengsel.
Rol de filets op en steek de rolletjes vast met een cocktailprikkertje.
Plaats de rolletjes rechtop in de ovenschaal.
Schenk de bouillon en de wijn in de schaal.
Dek de schaal af met alufolie.
Stoof de vis in ? 25 minuten gaar in de voorverwarmde oven.
Neem de scholrolletjes uit de schaal, verdeel ze over 4 borden en houd ze warm.
Schenk het stoofvocht in een pannetje en kook het bij vrij veel hitte in tot circa de helft van het volume.
Klop de eierdooier los met de slagroom.
Schenk de liason bij het ingekookte kookvocht en laat de saus onder voortdurend kloppen met een garde door en door warm worden.
MAAR VOORAL NIET MEER KOKEN.

Serveertip

Schenk de saus over de warm gehouden scholrolletjes en garneer ieder bord met enkele partjes citroen en toefjes peterselie.
Serveer het gerecht met aardappelpuree en spinazie.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van keukenlab
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top