Stifado (Griekse Rundergoulash)

  • Grieks, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Stifado (Griekse Rundergoulash)

    Stifado (Griekse Rundergoulash)

    Stifado (Griekse Rundergoulash)

  • Stifado (Griekse Rundergoulash)

    Stifado (Griekse Rundergoulash)

    Stifado (Griekse Rundergoulash)

  • Stifado (Griekse Rundergoulash)

    Stifado (Griekse Rundergoulash)

    Stifado (Griekse Rundergoulash)

  • Stifado (Griekse Rundergoulash)

    Stifado (Griekse Rundergoulash)

    Stifado (Griekse Rundergoulash)

  • Stifado (Griekse Rundergoulash)

    Stifado (Griekse Rundergoulash)

    Stifado (Griekse Rundergoulash)

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
800 gr rundsstoofvlees, 800 gr sjalotten, 1 ui, 1 teentje look, Olijfolie, 2 laurierbladeren, 0.5 theelepel kaneelpoeder, 2 eetlepels tomatenpuree, 2 cl rodewijn azijn, 0.125 l vleesbouillon, 0.25 l droge rode wijn, zout en peper.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Het vlees in blokjes snijden, kruiden met peper en zout.
Sjalotten, ui en knoflook pellen, ui en look in kleine stukjes snijden.
Wat olijfolie verhitten en het vlees daarin aanbraden. Ui en knoflook toevoegen en glazig smoren. Kruiden met kaneel, laurier toevoegen, de tomaten pureen doorroeren.
De pan blussen met de azijn laten inkoken en met de bouillon overgieten. Afgedekt op een laag vuurtje 45 min laten stoven.
De sjalotten toevoegen, met de wijn overgieten en even aan de kook brengen. Nogmaals 45 min op een laag vuurtje laten stoven.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

dirkvd avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten