Stifado (Griekse Rundergoulash)
- Grieks, Hoofdgerecht
- 60-120 min.
Ingrediënten 4 personen
800 gr rundsstoofvlees, 800 gr sjalotten, 1 ui, 1 teentje look, Olijfolie, 2 laurierbladeren, 0.5 theelepel kaneelpoeder, 2 eetlepels tomatenpuree, 2 cl rodewijn azijn, 0.125 l vleesbouillon, 0.25 l droge rode wijn, zout en peper.Bereidingswijze
Het vlees in blokjes snijden, kruiden met peper en zout.
Sjalotten, ui en knoflook pellen, ui en look in kleine stukjes snijden.
Wat olijfolie verhitten en het vlees daarin aanbraden. Ui en knoflook toevoegen en glazig smoren. Kruiden met kaneel, laurier toevoegen, de tomaten pureen doorroeren.
De pan blussen met de azijn laten inkoken en met de bouillon overgieten. Afgedekt op een laag vuurtje 45 min laten stoven.
De sjalotten toevoegen, met de wijn overgieten en even aan de kook brengen. Nogmaals 45 min op een laag vuurtje laten stoven.