pizza calzone

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 06-07-2000
  • pizza calzone

    Pizza calzone

    Pizza calzone

  • pizza calzone

    Pizza calzone

    Pizza calzone

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
2 stuks
Benodigdheden
Basisdeeg: 250 g bloem-20 g gist-1,25 dl water-zout-4 eetlepels olijfolie of kant-en klaar deeg.
Vulling: 2 tomaten-100 g gekookte hamblokjes-150 g mozzarella-150 g ricotta-2 eieren-30 g geraspte parmezaanse kaas-peper-zout-4 eetlepels olijfolie
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Maak het gistdeeg (zie recept pizza bolognese). Maak de vulling. Pel en ontpit de tomaten. Snijd de mozzarella in blokjes. Druk de ricotta door een zeef en meng met eieren, hamblokjes, tomatenblokjes, mozzarella, tijm, peper, zout en parmezaanse kaas. Kneed het deeg nog eens door en verdeel in twee. Rol elke deeghelft uit tot een ronde deeglap. Beleg de helft van elke deeglap met de vulling en laat 2 cm van de deegrand vrij. Plooi de vrije deeglap over de vulling en druk de randen stevig aan. Bestrijk de bovenkant met olie. Plaats de 2 calzone?s in een voorverwarmde oven bij 220?C gedurende 25 min.

Laatste reacties

WilBakker1 avatar
WilBakker1 20-03-2015

Hij lijkt me heerlijk, dank je wel!

mariskaer avatar
mariskaer 24-06-2002

Gewoon super!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten