Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Pizza
  6. pizza calzone

pizza calzone

Door: campola_traiteur

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 06-07-2000

Ingrediënten 2 personen


2 stuks
Benodigdheden
Basisdeeg: 250 g bloem-20 g gist-1,25 dl water-zout-4 eetlepels olijfolie of kant-en klaar deeg.
Vulling: 2 tomaten-100 g gekookte hamblokjes-150 g mozzarella-150 g ricotta-2 eieren-30 g geraspte parmezaanse kaas-peper-zout-4 eetlepels olijfolie


pizza calzone
pizza calzone
pizza calzone
pizza calzone

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Maak het gistdeeg (zie recept pizza bolognese). Maak de vulling. Pel en ontpit de tomaten. Snijd de mozzarella in blokjes. Druk de ricotta door een zeef en meng met eieren, hamblokjes, tomatenblokjes, mozzarella, tijm, peper, zout en parmezaanse kaas. Kneed het deeg nog eens door en verdeel in twee. Rol elke deeghelft uit tot een ronde deeglap. Beleg de helft van elke deeglap met de vulling en laat 2 cm van de deegrand vrij. Plooi de vrije deeglap over de vulling en druk de randen stevig aan. Bestrijk de bovenkant met olie. Plaats de 2 calzone?s in een voorverwarmde oven bij 220?C gedurende 25 min.



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van campola_traiteur
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top